Καθαρισμός προσώπου: Φυσικές συνταγές

Δημιουργήστε αποτελεσματικές μάσκες και λοσιόν καθαρισμού προσώπου, με απλά υλικά

Γυναίκα με μάσκα καθαρισμού προσώπου απο άργιλο
Ο άργιλος είναι ιδανική λύση για τον καθαρισμό του προσώπου

Τοπικές εφαρμογές

Άργιλος

Δράση: Ο άργιλος είναι ιδανική λύση για τον καθαρισμό του προσώπου. Απομακρύνει τη λιπαρότητα και απελευθερώνει τους πόρους, ενώ παράλληλα τονώνει και συσφίγγει το δέρμα. Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, προτιμήστε τον πράσινο άργιλο. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό και ευαίσθητο, είναι πιο κατάλληλος ο λευκός ή ο κίτρινος.

Εκτέλεση: Μπορείτε να διαλύσετε άργιλο σε λίγο νερό ή γάλα και να απλώσετε τη μάσκα αυτή στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και έπειτα βάζετε την ενυδατική σας κρέμα.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, είναι το απαλό μασάζ με μικρή ποσότητα απο γάλα καρύδας. Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μπανάνα

Δράση: Η μπανάνα έχει καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες. Έπιπλέον, καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης, λειαίνει και φωτίζει το δέρμα.

Εκτέλεση: Μπορείτε να πολτοποιήσετε μια ώριμη μπανάνα και να την εφαρμόσετε στο πρόσωπο και το λαιμό. Διατηρείτε για 15 λεπτά, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα.

Φράουλα

Δράση: Η φράουλα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Επιπλέον, τονώνει και φωτίζει το δέρμα.

Εκτέλεση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό φράουλας τοπικά. Διατηρείτε για 10-15 λεπτά και ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Για καθαρισμό προσώπου, ειδικά από ρύπους καυσαερίων, μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ με αφέψημα μέντας. Η μέντα έχει και την ιδιότητα να συσφίγγει τους πόρους.

Γιαούρτι

Δράση: Το γιαούρτι καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, ενώ απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα, συσφίγγει τους πόρους, ενυδατώνει και μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Εκτέλεση: Απλώνετε στο δέρμα, διατηρείτε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Μάσκες καθαρισμού

Μάσκα απο μήλο, γάλα και μέλι

Δράση: Αποτελεσματική είναι και η μάσκα καθαρισμού απο μήλο, την οποία θα χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα. Το μήλο καθαρίζει, τονώνει και συμβάλλει στην σύσφιξη του δέρματος. Το γάλα αποτελεί φιλικό καθαριστικό, ιδανικό για την ώριμη επιδερμίδα. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες του γάλακτος έχουν ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες, απελευθερώνοντας συγκεκριμένα αμινοξέα που συμμετέχουν στη σύνθεση κολλαγόνου, κερατίνης και ελαστίνης.

Εκτέλεση: Για τη δημιουργία της, ψήνετε ένα μήλο το οποίο στη συνέχεια θα πολτοποιήσετε μέσα σε γάλα προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Διατηρείτε για 20 λεπτά και ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό. Μετά απο τη μάσκα εφαρμόζετε κανονικά την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα απο αυγό, μέλι και λεμόνι

Δράση: Το ασπράδι αυγού ενδείκνυται για το λιπαρό και με τάσεις ακμής δέρμα, καθώς καθαρίζει ενώ παράλληλα συσφίγγει τους πόρους και περιορίζει τη λιπαρότητα. Το μέλι παρουσιάζει αντιβακτηριδιακή και ενυδατική δράση, ενώ το λεμόνι έχει ισχυρές στυπτικές ιδιότητες.

  • Υλικά:
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση: Εφαρμόζετε σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω απο τα μάτια. Διατηρείτε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα.